Inschenken

Een Bink is een bier dat je best op de juiste wijze inschenkt. We demonstreren even...

Inschenken

Productieproces

1. Een proper glas

Om het bier optimaal te schenken, is het belangrijk dat het glas proper is. Schenk je uit een flesje, maak het glas dan ook goed droog. Als je van 't vat tapt, is dit niet nodig.

 

Productieproces

2. Rustig inschenken

Giet het flesje rustig uit in het glas. Probeer het gekende "gloekgloek"-geluid te vermijden.

 

Productieproces

3. Laat een vingerdik 'kletske' in de fles

Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje. Wat er nog in het flesje zit, het 'gistdepot' kan je later ofwel bijgieten, ofwel weggieten, naargelang je eigen smaak. Het gistdepot is heel gezond door de vitaminen B.

 

Productieproces

4. Kijken en ruiken

Kijk naar de schuim, en ruik de aroma's van het bier.

 

Productieproces

5. Proeven en genieten

En voor de rest, genieten maar!

© 2017 Brouwerij Kerkom SitemapDisclaimer • site by yappa